* GELENEKSEL YETİM İFTARIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK
Kıymetli Dostlar, EKİNDER ve Yardımeli Derneği K.Maraş İl temsilciliği olarak "Geleneksel 6. YETİM'e BAYRAMLIK ve İftar" programımızı çok şükür gerçekleştirdik. Fotoğraflarda Yetimlerimizin yüzündeki mutluluğu, neşeyi görebilirsiniz. Rabbimize sonsuz Şükürler olsun ki; bizleri, Yetimlere hizmette ve ikramda hadim olarak sevk eyledi.
Bu Ramazan’da da BAYRAMLIK alışverişimize yıl boyunca ilgilendiğimiz   Türk/Suriyeli 85 YETİM/Engelli ve Ailesinden yaklaşık 400  kişi katıldı. Kent merkezinin dört bir köşesinden Kendi imkanları ile gelen yada bizim evlerinden bizzat alarak mağazaya getirdiğimiz aileler seçtikleri ayakkabı ve her çeşit kıyafetlerle BAYRAMLIK'larını aldılar. Bu alışverişlerde, 1 Yetim için ortalama 125₺ harcandı. İftar programımıza ise yetim ve kendi Ailelerimizden (çocuklarla beraber) yaklaşık 600 kişi katıldı.
İftara müteakiben 85 ailemize en az 2'şer kğ'lık et payları, 150-200₺ arası market alışveriş çeki, her bir yetime ayrı ayrı oyuncak ve ailelere 200-300'er ₺ olmak üzere yaklaşık 20000₺'lik fitre dağıttık. Kalan borçlarımızdan özellikle BAYRAMLIK alışverişi borcumuz için desteklerinizi bekliyoruz. Bayram sonrasına kadar ödeme imkanımız var.

Bu konuda bağışlarınızı doğrudan bizlere yapabileceğiniz gibi isterseniz Derepazarındaki Öz Mutlu konfeksiyon mağazasına nakit ya da kartla bağışlayabilirsiniz.

Son olarak; diyanet en düşük fitre bedelini kişibaşı 23₺ olarak belirlemiş, nakit ve bayram sabahı öncesi verilmesi gereken bu infakınızı da ailelere düzenli olarak ulaştırmamız Yardımeli il temsilcisi Yıldırım DEMİR'le  irtibat (0 505 521 91 43) kurabilirsiniz.

Rabbimizin yüce Kitabında en az 20 ayetle ve Peygamberimiz (AS) ise yüzlerce Hadisi Şerifinde bizlere hatırlattığı YETİM’lere olan sorumluluğumuzu yerine getirmek ve sorumluluk sahiplerine hatırlatmak için her Ramazanda tertiplediğimiz “YETİMlere Baştan Ayağa Bayramlık ve İftar” programımızla her yıl daha fazla YETİMi sevindirmeye çalışıyoruz. . En önemlisi de soframızda, kendi çocuklarımızla YETİMlerimizi kaynaştırdık.

Sonuç olarak dostlar; bizler gücümüzün yettiği ile sorumluyuz :

“Zafer’le değil Sefer’le Mes’ulüz”! ve Sadece bir gün değil, yıl boyunca YETİMleri gözetmeliyiz.

“Sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: “Hayır olarak ne harcarsanız o, ana-baba, akraba, yetimler, fakirler ve yolda kalmışlar içindir. Hayır olarak ne yaparsanız, gerçekten Allah onu hakkıyla bilir.”(Bakara - 215)

Sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: “Hayır olarak ne harcarsanız o, ana-baba, akraba, yetimler, fakirler ve yolda kalmışlar içindir. Hayır olarak ne yaparsanız, gerçekten Allah onu hakkıyla bilir.” (Bakara - 215)

"Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle ben, cennette şöyle yan yana bulunacağız."Hadisin ravisi Malik İbni Enes, -Peygamber Aleyhisselam'ın yaptığı gibi- işaret parmağıyla orta parmağını gösterdi. (Müslim, Zühd 42.)

"Bir kimse, Müslümanların arasında bulunan bir yetimi alarak yedirip içirmek üzere evine götürürse, affedilmeyecek bir suç işlemediği takdirde, Allah Teala onu mutlaka cennete koyar". (Tirmizî, Birr 14.)

Fotoğraflarını aşağıda gördüğünüz '6. Geleneksel Yetim Giyindirme ve İftar' programımızın tanıtıcı videosunu aşağıdaki linki tıklayarak izleyebilirsiniz.